Rescue Line – Världens starkaste och smartaste räddningsstege

Du får extrem styrka, teknik och innovation i ett kompakt och smidigt format. Rescue är den första och enda teleskopstegen i världen att klara tre personer på stegen samtidigt.

Rescue Line – Världens starkaste och smartaste räddningsstegar.
Du får extrem styrka, teknik och innovation i ett kompakt och smidigt format. Rescue är den första och enda teleskopstegenstegen i världen att klara tre personer på stegen samtidigt. 

En räddningsstege behöver vara stark och smidig så att brandkår, militär och räddningstjänst snabbt kan ta sig dit som uppdraget kräver. Med det i fokus har vi på Telesteps utvecklat Rescue Line.

– Vi har utvecklat en serie stegar särskilt för brandkår, militär och räddningstjänst, stegar som är helt unika på marknaden, säger Peter Heim, President Telesteps. 

Räddningsstegen som hittar styrka i triangelns form
Triangelns bas gör den till den starkaste geometriska formen – det har vi på Telesteps tagit tillvara på. Rescue är en vidareutveckling av vår revolutionära triangulära rörform som förhindrar stegens rör att twista vilket gör den extremt stark. Till skillnad mot vanliga teleskopstegar som är certifierade för 150 kilo är vår Rescue Line testad och certifierad för 500 kilo belastning och för tre personer samtidigt. Rescue Line är de första och enda teleskopstegarna i världen att klara den vikten. 

Flera stegar i en
Stegen har en arbetshöjd på upp till fem meter och kan anpassas utifrån den höjd som uppdraget kräver. Exempel: Om uppdraget kräver en tre meter lång stege så behövs bara tre meter fällas ut. Stegen har därför ett smidigt format och är enkel att hantera. Rescue finns i röd för brandkår och i svart för militär och räddningstjänst.

Certifierad enligt EN-1147 
Rescue Line är certifierad enligt europeisk standard – EN 1147, vilket är en europeisk standard för bärbara stegar för brand- och räddningstjänst. 

– EN 1147 sätter en väldigt hög standard och den är svår att certifiera utifrån. Vi är därför extra stolta över att ha skapat en stege som klarar Europas höga standard för kvalitetsstegar, säger Peter Heim, President Telesteps. Läs mer om Rescue Line här.


Telesteps är medlemmar i CEN – Europeiskt organ som arbetar fram standarder för europeiska medlemsländer. Telesteps är även medlemmar i SIS – Svenska Institutet för Standarder. I både organen är Telesteps aktiva i arbetsgruppen som tar fram nya standarder.