Säkra steg ger kvalitet på hög nivå

Gediget hantverkskunnande i kombination med smidiga och säkra stegar från Telesteps ger Malma Fönsterputs möjlighet att gå från klarhet till klarhet och imponera på sina kunder. Alltid utrustade med Prime-stegar är fönsterputsarna redo att ta sig långt ovan mark och jobba på ett säkert och effektivt sätt.

Malma Fönsterputs i Katrineholm har ett osedvanligt gott rykte om sig både bland kunder och bland andra fönsterputsare i landet.

– Det förekommer faktiskt att fönsterputsare från andra delar av Sverige ber att få komma och jobba hos oss på Malma några dagar för att ta del av vår expertis berättar Martin Björk. I vår bransch anses det som meriterande att kunna säga att man varit och jobbat hos Malma Fönsterputs.

Martin tog över företaget 2008 och hade redan då hunnit jobba i branschen ett bra tag. I samma takt som Martin sprungit upp och ner på många stegar har han kommit att bemästra det hantverk som fönsterputsning är ända in till perfektion. Caroline Björk, en av ytterligare åtta fenomenala fönsterputsare i företaget säger att det är en otroligt skön känsla när det där rätta flytet infinner sig och allt klarnar och glänser där fönsterskrapan sveper förbi. Caroline lyfter fram trygghet och säkerhet som en viktig del i Malmas framgång.

– Det är lätt att jobba när utrustningen är bra och de stegar vi använder oss av är alla från Telesteps och av modellen Prime Line, berättar hon. Det har vi gjort sedan 2008 då Martin köpte vår första stege från Telesteps. En Combi Line A-stege som fortfarande står kvar här hos oss.

Prime Line-stegarna imponerar

Det är kul att komma ut till kund och se hur imponerade de blir av vår utrustning berättar Caroline. Eftersom vi inte kommer med den långa stegen på biltaket längre så är det inte lätt för kunden att veta att vi faktiskt kan komma åt att jobba direkt på 3–4 meters höjd, och att vi har allt vi behöver med oss i bilen. Även en long stege. När vi drar ut våra Prime-stegar till den längd vi behöver så känner vi oss nöjda med både funktion och kvalitet varenda gång. Kunderna kommenterar ofta hur smarta våra stegar verkar vara och vi tar oss tiden att diskutera och håla med att stegarna är smarta, säkra och extremt smidiga. Säkrare stegar får man leta efter!

Tillbehören som ger trygghet

Malma Fönsterputs använder i dag Prime-stegar och uppskattar de utfällbara stabilisatorerna och de justerbara säkerhetsfötterna som gör att de kan utföra sitt arbete på ett säkert och effektivt sätt. Att kunna ställa upp stegarna på ett säkert sätt på i stort sett vilket underlag som helst gör att vi kan ta oss an knepiga uppdrag och ändå känna oss garanterat säkra när vi arbetar. Det är mycket värt tycker Martin.

Säsongen för fönsterputsare sträcker sig från mars till december. Det är klart att våren och sommaren är högsäsong framförallt när det gäller privatkunder. Företag och offentliga miljöer har däremot ett ungefär lika stort behov året runt. Och det löser Malma Fönsterputs naturligtvis.

– Vi har kylarvätska i vårt vatten, men vi har faktiskt en smärtgräns vid ca 16 minusgrader. Då blir det för kallt om fingrarna. Stegarna däremot klarar de flesta väder och eftersom stegen är ordentligt räfflade så är halkrisken minimal.

Inför nästa vinter kommer vi att skaffa oss Prime Lines markspikar till våra stegar berättar Martin. Det är ett smart tillbehör som ger fäste även när underlaget är hårt och fruset. Det finns också ett toppstöd som Malma Fönsterputs är nyfikna på att prova. Det gör så att stegen får fler hållpunkter mot arbetsytan och ökar möjligheten vart vi kan ställa stegen.

Nya möjligheter med smarta funktioner

Innan vi på Malma hade Prime-stegar så hände det att vi kom ut till kund och fick tacka nej till jobbet för att det var för trångt. För att få en fyra meter lång stege på plats krävs det ju en hel del svängrum, och det finns inte överallt. Med de stegar vi har idag stöter vi aldrig på det problemet längre. Vi kan ställa upp stegarna och putsa i nästan vilka miljöer som helst nu. Prime-stegarna har möjliggjort ett utökat kunderbjudande och en säker arbetsmiljö, konstaterar Caroline och Martin.

Malma Fönsterputs levererar kvalitet på hög nivå och det är dels tack vare kunskap och skicklighet hos personalen, men det är också tack vare de smidiga och smarta stegarna från Telesteps som företaget använder.